På skiva: Jerry Williams

På skiva / Permalink / 0
Jerry Williams
"Ghost rider"

Knappt hade tonerna ekat ut från Jerry Williams avskedsturné innan han flyttade in på Kajskjul 8 i Göteborg och drog igång sin nya show "Man måste få lira". Hade inte rockpubliken lärt sig innan så stod det klart nu - det finns inga avskedsturnéer. Så här är det: artister slutar ALDRIG spela. Lär er det.
Allra minst gäller det Jerry Williams som lirat rock´n´roll sedan genren uppfanns. Och i hans värld är det fortfarande 1962. Och tur är väl det, det är nog få av hans fans som vill höra nåt annat. Men Jerka är inte bara en vital 73-åring när det gäller knopp och kropp, han vågar faktiskt lämna den allra tryggaste bekvämlighetszonen och tänja på sitt inmutade område. Inte så mycket att han skrämmer bort gamla lyssnare, men tillräckligt för att det ska kännas fräckt, fräscht och levande.
Nya skivan består av en samling riktigt bra låtar som framförs med en skitig ljudbild med mycket tremolo och fuzz. För kompet står The Soundtrack of Our Lives och materialet kommer från bland annat Suicide, Danzig och Stooges. Dessutom blir det duett med Anna Ternheim i "Far from any road" med sin "Wicked Game"-lånade inledning. Jag tror aldrig Jerry Williams låtit såhär bra förut. Det kan faktiskt vara det bästa han spelat in.

4/5
Till top