Söndagsintervjun: In Hours

kultur / Permalink / 0

 

(Kommentar: Jag tycker att In Hours är Linköpings kanske bästa band just nu. Nu har de släppt EP:n som nämns i texten och de spelar på palatset 31/10)

In Hours har tiden för sig

Linköpingsbandet In Hours har plockat upp 90-talets melodiska indiegitarrer och klätt dem i en tight och modern skrud, men med bibehållen melankoli. Nu hoppas bandet på en framskjuten placering i den pågående Livekarusellen och inom kort släpper de även en fyraspårs-EP.

 

Rötterna till In Hours finns i bandet Shuffle Spots, och det var när en av bandmedlemmarna flyttade till USA som man bytte namn till In Hours och gitarristen Armin Memic´ fick ta över mikrofonen. Övriga medlemmar är Johan Karlsson på trummor, Andreas Källgren Swenson på bas samt Tobias Björch på keyboard. Armin och Andreas har växt upp ihop i Linköping, medan Johan och Tobias kommer från Östersund. Bandet har haft nuvarande sättning sedan april 2014 och har hunnit med spelningar på bland annat Livekarusellen både förra året och i år, två gig på Palatset i Linköping, Hultsfred, Kalasmottagningen, Dynamo och Harrys i Norrköping. Ursprungligen var musiken kraftigt inspirerad av Red Hot Chili Peppers, men idag spelar bandet en mer poppig indierock inte helt olikt Madchester- och shoegazingband som exempelvis The Stone Roses och Ride.

- Vi har fått höra att vi har nice melodiska grejer och då har vi satsat på det, säger Armin.

- De som sett oss gillar våra melodiska gitarrer och att vi har ett egenpräglat sound, lägger Andreas till.

- Och att vi röjer loss på scenen, säger Armin.

- Jag ska försöka hitta nån röjig keyboardstil, säger Tobias.

 

Vad tycker ni om Linköpings musikliv?

- Mitt intryck är att det åtminstone är bättre här än i Östersund, säger Tobias.

- Det finns ändå en del som händer, men det kunde vara mer, menar Johan.

- Innan våra spelningar på Palatset trodde jag inte att det fanns band som lirade annat än metal här i stan, men det upptäckte jag att det finns och det är roligt, säger Andreas.

 

Vill man lyssna in sig på In Hours finns än så länge bara låten "Ghost" utlagd på Soundcloud.

Sedan förra sommaren håller bandet på att spela in en EP med fyra låtar. De har ändrat och gjort om, trixat, fixat och tagit bort, men nu börjar den äntligen bli klar. EP:n ska vara färdiginspelad i februari och sen kommer den mixas, mastras och släppas i mars. Ett av spåren är "Ghost" i ny version.

- Vi håller det kort med fyra låtar. Vi fokuserar på kvalitet framför kvantitet, säger Johan.

- Låtarna hänger ihop. Det är samma lite dystra stil, och alla texter är lite ledsamma. Vi öppnar med den gladaste låten, sen går det ner...precis som livet, ha ha, säger Armin.

 

Just nu är det lite tunt med inbokade spelningar för In Hours, men när detta skrivs har de två deltävlingar i Livekarusellen på schemat, och förhoppningsvis ska det bli mer än så

- Förra året var vi i semifinal och i år vill vi till final och helst vinna, säger Andreas.

- Vi har mest satsat på EP:n den sista tiden. Den kommer att fixa spelningar åt oss sen, hoppas vi, säger Armin.

Till top