Nytt på DVD: Child 44

Child 44

Daniel Espinosas nya Hollywoodfilm har inte bara en svensk regissör utan även Noomi Rapace, Fares Fares och Joel Kinnaman i rollerna. Störst intryck gör dock Tom Hardy i huvudrollen som rysk underrättelseofficer i Stalins Ryssland. Det är ett land baserat på angiveri och korruption, och brott förekommer inte eftersom landet beskrivs som ett paradis.
När en rad småpojkar dör förklaras det som olyckor, men Hardys rollfigur förstår att det går en mördare lös och tar ensam upp jakten, vilket gör att han själv råkar i trubbel. För mördare finns som bekant inte i detta kommunistiska himmelrike.
Espinosa fångar det grådaskiga 50-talsryssland väl men lyckas sämre med själva berättandet. Filmen är för lång, för tråkig och för omständlig. Historien hade kunnat berättas effektivare och bättre. Mördarjakten blir aldrig spännande och man bryr sig inte om rollfigurerna. Dessutom är actionscenerna rörigt filmade och svåra att följa med i. Logiken brister på en del ställen, men det kanske delvis beror på att Stalins Ryssland var ologiskt på många sätt.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0