Nytt på DVD: Fast & furious 7

Fast & Furious 7

Filmerna om det streetracande gänget har lite oväntat blivit världens mest framgångsrika filmserie, och denna gång jagar de en galning (Jason Statham) som är ute efter både hämnd och en ny teknisk supermanick som är uppkopplad mot hela världens kameraövervakning. Men skit i handlingen, här är det bara underhållande action som gäller.
Paul Walker dog halvvägs in i inspelningen, och det är också första halvan av filmen som är klart bäst med tuffa biljakter och en viss andhämtning mellan de spektakulära actionscenerna.
Här finns mycket som förmodligen är tänkt att vara tufft men som bara blir töntigt, som när Dwayne Johnson spräcker gipset han har runt armen genom att bara spänna musklerna, eller när Vin Diesel får en väg att rasa genom att sparka till på asfalten. Och sen har vi frossandet i alla dessa bikinibrudar som bara känns tröttsamt.
Annat är lite coolt på riktigt, som ett tjejslagsmål i högklackat och långklänning eller när Vin och Paul hoppar med bilen mellan olika skyskrapor i Abu Dhabi.
Att slagsmål, intrig och specialeffekter är överdrivna och otrovärdiga går att acceptera, värre är den fåniga klippningen och den allmänna hetsen och högljudheten. Sista halvtimmen är som en enda lång krigsscen och blir mest jobbigt att titta på. Det är såklart svårt att överhuvudtaget få till en film när en av huvudpersonerna dör så visst överseende får man ha med bristerna.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0