Nytt på skiva

The Go! Team
The Scene Between
Memphis Industries

Album
7/10

Nya grepp när The Go! Team släpper nytt efter fyra år

Den brittiska sextetten är tillbaka i ny och förbättrad form. Bandets mastermind Ian Parton har ändrat på ett och annat, bland annat har han stått för all musik själv, satt upp vissa grundregler som handlar om exempelvis samplingar och produktion samt plockat in en massa okända sångerskor. Resultatet blir en platta med stökig, bråkig men samtidigt söt indiepop. Musiken balanserar på en skör tråd mellan att å ena sidan vara charmig, lekfull och cool indie och å andra sidan landa i något slags tokroligt och tillgjort tramsland, men The Go! Team klarar balansgången och kommer undan med äran i behåll. Med bara ett uns mer hipsterambitioner och tjofadderittanattityd hade det kunnat bli ett magplask, men lyckligtvis håller bandet ihop det hela och får till en helt okej skiva med lagom skränig pop som väsnas och lever på ett riktigt trevligt sätt.
------------------------------------------------
PAL
Since
Paltunes

Album
4/10

Suggestiv och minimalistisk pop. Och tyvärr lite händelsefattig också.

PAL är en Malmötrio som här på sin andra skiva framför en ganska nedtonad och mjuk musik som kan beskrivas som en mix av indiepop, jazz och electronica. Sång förekommer men låtarna har en slags instrumental aura där rösten snarare ses som ett stämningshöjande instrument snarare än en förmedlare av viktiga texter.
Vill man ha pang-på-hits är nog inte PAL gruppen att vända sig till. Bandets låtar är mer svävande och meditativa till sin natur. Det känns fint och trevligt och smeker lent i örongången, men särkilt spännande är det knappast. Många Labrador-band rör sig i samma trakter, men kan oftast briljera med tydligare melodier. PAL känns lite för luddiga och snuddar ofta vid att reduceras till anonym loungemusik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0