På skiva: Albert Hammond Jr

Albert Hammond Jr
"Momentary masters"

För fjorton år sedan var The Strokes världens hetaste band...åtminstone i Sverige, och kanske England. De kom från New York, de hade tuffa namn och de skulle föra arvet vidare efter namn som Ramones och Lou Reed, det var i alla fall vad rockjournalisterna ville. Det gick väl sådär. Så här i backspegeln kan man konstatera att det bara är debutalbumet "Is this it" som är värt att minnas, och ska man hårddra det handlar deras gärning egentligen bara om två låtar: "Last nite" och "Someday".
På senare år har medlemmarna varit ute på lite soloutflykter. Gitarristen Albert Hammond Jr har till exempel gett ut två egna skivor innan denna platta.
Så värst mycket nytt kommer han inte med, de flesta låtar här skulle kunna funka bra på en Strokes-platta. Somliga spår är riktigt bra, andra känns mest halvtrötta och fantasilösa. Han bränner av en Dylan-cover, det är lite halvskramliga indiegitarrer och den där patenterade mixen av pop och rock som både kan vara cool och förtjusande för att i nästa stund kännas otroligt uttjatad. Men väger man ihop alltihop så slutar Albert Hammond Jr:s nya platta ändå på plus.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0