På skiva: Imperial State Electric

Imperial State Electric
"Honk machine"

Sedan starten 2010 har Imperial State Electric släppt tre gedigna plattor med tidlös rock´n´roll och blivit en av landets mest pålitliga musikmaskiner. Nu följer Nicke Andersson och hans gäng upp med ytterligare en stark skiva som lämpar sig för såväl bilkörning som ölsejdelssvingande på puben. Nicke själv nämner KISS, Beatles och Sex Pistols som inspirationskällor och mixar man de tre hamnar man nära vad denna kvartett handlar om.
Nicke och hans band fortsätter att fläska på med klassisk rock med popsväng, elgitarrer och den rätta garagekänslan. Förvänta er inga nya experiment, bandet håller fast vid den formel de gör så bra, och förmodligen är det exakt det som fansen vill ha. Det finns nog ingen som lyssnar på Imperial State Electric för att bli överraskad eller vidga sina vyer, och i den meningen är det ännu en lyckad platta från bandet. Här levereras elva snabba och snärtiga låtar som totalt klockar in på en halvtimme.
Ett parti i mitten sticker ut lite. "All over my head" har en mer akustisk touch, "Maybe you´re right" doftar Beatles och "Walk on by" låter som en klassisk soulballad från 60-talet. Resten av materialet är korta, intensiva låtar utan onödigt prål och utanpåverk. De är nedstrippade till kärnan och klädda i en gammaldags ljudbild. Inget nytt, men förbaskat bra.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0