På skiva: This is head

This is head
This is head

Det har gått rätt bra för Malmöbandet sedan de släppte sin debutplatta 2010. De har hajpats, lirat på festivaler och vunnit några priser. Snart började de lira utomlands och hajpen håller i sig, åtminstone skapligt. För de flesta allmänlyssnare har nog bandet dock passerat under radarn, deras atmosfäriska pop med inslag av electronica och psykedelika är inte riktigt av den typ man brukar höra på radion. Musiken är lättlyssnad men samtidigt kanske för lös i konturerna för att bli något mer än bara en skön bakgrundskuliss.
Här på tredje albumet fortsätter de på förra skivans mer nedtonade linje och bjuder på åtta snyggt producerade spår där Ödeshögsbördige sångaren Björn Wikings röst ligger djupt nedbäddad i ljudbilden, eller inte dyker upp alls.
"Drömska ljudlandskap" är en term som brukar användas, och den smått baleariska känslan förstärks av måsskrik (låter det som) i avslutande "End".
Titlarna består av ett ord, några av dem är svenska, som exempelvis "Timmerdalen" som är platsen där skivan spelades in i en stuga under en intensiv vecka förra sommaren. En annan låttitel är "Natten". Får man gissa att den låten spelades in en natt i den där stugan?

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0