Nytt på DVD: War dogs

War dogs

Det är inte bara de stora vapentillverkarna som kan fixa kontrakt med amerikanska staten och bli leverantörer till landets krigsmakt. Det upptäcker de två unga killarna David Packouz (Miles Teller) och Efraim Diveroli (Jonah Hill). De driver en småskalig vapenhandel, en rörelse som så sakteliga expanderar och snart smugglar de både pistoler till Bagdad genom den irakiska öknen och köper upp Albaniens enorma lager från Kalla kriget-eran.
I grund och botten är detta en klassisk gangsterhistoria med ett traditionellt uppgång-och-fall-tema. Vi har sett varianter på samma berättelse förut och filmen själv hänvisar en del till "Scarface", så regissör Todd Philips (som bland annat gjort "Baksmällan"-filmerna) är medveten om att upplägget har brister i originaliteten.
Nu är det ändå en helt okej rulle. Glimtvis till och med riktigt bra. Och oftast är dessa ögonblick kopplade till Jonah Hill, som utan att behöva anstränga sig särskilt mycket skapar ett magiskt sug kring sig. Men i slutändan har vi sett denna film förut, om än i andra miljöer och med andra personer, så även om den är kul för stunden tror jag att den snabbt faller i glömska.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0