Nytt på DVD: Black Mass

Film / Permalink / 0
Black Mass
Gangsterfilmer finns det många av. Filmer som utspelas i Boston finns det också många av. Och gangsterfilmer som utspelas i Boston är också ganska vanligt. Ofta är de riktigt bra, som exempelvis "The departed", "Mystic river" och "The town", men riktigt dit upp når inte "Black mass".
Det är en ganska ordinärt berättad historia om den kriminelle James "Whitey" Bulger som tar sig från smågangster till att bli en av stadens grövre kriminella. Han lyckas behålla sin status genom att ingå ett avtal med FBI-polisen och barndomskompisen John Connolly (Joel Edgerton), som låter honom härja relativt fritt om han bara läcker lite information om stadens andra brottslingar. Eventuellt har han även lite beskydd av sin bror (Benedict Cumberbatch) som det går bra för inom politiken.
Själva storyn i sig är inte särskilt märkvärdig och bjuder inte på så mycket nytt, men det är kul att se Bostons 70- och 80-talsmiljöer. Och så spelas ju galningen Bulger av Johnny Depp på ett strålande sätt. Han lyckas verkligen fånga psykopaten Bulger på ett extremt obehagligt sätt. Det känns som att han när som helst, även i de mest lugna situationer, kan brisera utan förvarning. Utan Depp med sin otäcka rolltolkning hade "Black mass" varit ganska trist, han lyfter på egen hand hela filmen ett pinnhål.

3/5
Till top