Biltur över Anderna

Resa / Permalink / 0
Oj oj oj! Idag åkte vi bil över Anderna, från Mendoza till Santiago, och det blev en riktig höjdardag med storslagna vyer, slingriga vägar, tunn luft och höga bergstoppar.
Sju i morse lämnade vi Mendoza med en privatchaufför. Och där borta bakom träden tycker jag att jag skymtar något...
Japp, här har vi Anderna...
Vi gjorde bland annat stopp vid Puente del Inca, där det finns en naturlig bro och varma källor. 1917 öppnades ett lyxhotell, men numera är det som synes nedlagt och platsen har blivit ett stort turistmål.
Strax efteråt blev det ett nytt stopp. Tror vi var på ca 3000 meter då, men det var inte ens halvvägs så högt som det vi tittade på...nämligen det där vita ni ser i bakgrunden.
Den vita bergstoppen är Agoncagua som är Sydamerikas högsta berg (och det högsta berget utanför Asien) med sina 6960 meter.
Sen kom vi till gränsstationen mot Chile. Det gick snabbt och tog bara två timmar. Några dagar innan hade folk suttit åtta timmar i kö.
Det bjöds även på en del serpentinvägar. Här är vi ungefär i mitten på en sträcka som hade 30 kurvor. Och dessutom låg mitt i en skidbacke med liftar som gick över vägen.
Sen vid femtiden rullade vi in i Santiago.
Vi bor i bartäta Bellavista och här är utsikten från mitt rum på 19:e våningen. Imorrn ska vi upp på berget och kolla in Jungfru Maria-statyn. Men nu ska vi ut och ta en Cristal-öl.
 
Till top