Nytt på skiva (Zero Magazine)

Ducktails: St Catherine

Album

5/10

Soft, skirt och sövande på St Catherine

Det är synd att Ducktails är så tråkiga att lyssna på, för egentligen är de ganska bra. Se bara till att du dragit i dig många koppar kaffe, för utmaningen ligger inte i att hitta fina poplåtar utan i att hålla sig vaken.
Det började som ett soloprojekt av Matt Mondanile från Real Estate, men växte till ett band som med St Catherine nu är fem plattor in i karriären. Småflummig, vän myspop med indiekänsla och en försiktig lågmäldhet är vad som strömmar ur högtalarna när jag lyssnar genom plattans elva spår. Det har definitivt sin charm, men särskilt originellt eller intressant låter inte Ducktails.
--------------------------------------------------------------------------
Deaf Wish: Pain

Album

3/10

Gitarrskrammel och svärta från australiensiskt rockband

Bor man i det präktiga, prydliga och välordnade Australien och har den minsta rebellkänsla så kan det vara läge att starta ett dissonant, skränigt rockband med ena foten i indierock och den andra i noisemusik. Det var vad Melbournekvartetten Deaf Wish gjorde för åtta år sedan, och nu har de blivit signade av legendariska Sub Pop. Gitarrerna gnisslar och gnyr, sången har punkkänsla och överlag kan man beskriva musiken som strukturerat oväsen. Materialet spretar ganska rejält och kanske är albumtiteln Pain passande, för detta låter som tonsatt huvudvärk. Jag kan ibland uppskatta känslan av att stå och banka på järnbalkar i en nedsläckt industrilokal, men detta är inget för mig, det låter för enahanda och trist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0