Santiago de Chile

Santiago visade sig vara en riktig höjdare, och särskilt området där vi bor - Barrio Bellavista. Precis runt hörnet ligger Patio Bellavista som är ett slags restaurangområde med en massa schyssta ställen att äta på, samt en massa affärer och annat.
Vi började med nationaldrycken Pisco Sour och efter det blev det 12 skedar Ceviche som förrätt, innan vi började botanisera bland de Chilenska vinerna.
På tal om vin så har vi ett helsicke att hitta bra vinturer. Argentina är halvkasst på det, men Chile verkar vara ännu sämre. Och till råga på allt verkar det inte bli nåt vintåg heller, även om vi ännu inte helt gett upp hoppet. Och i Valparaiso ska vi nog på nåt sätt lyckas styra upp en vintur också...
Runt hela restaurangområdet finns även massa barer, så det är ingen brist på raj-raj. Här träffade vi några svenskar igår kväll, som för övrigt bodde på vårt hotell (som inte är något riktigt hotell utan typ studentlägenheter), som vi tog några öl med.
Dagen efter vaknade vi pigga och alerta med målet att åka upp på Cerro San Cristobal, som är ett berg som både funkar som turistmagnet med magnifik utsikt över staden och som ett slags utomhuskyrka.
Man åker sån där tåghiss upp (vad heter det på svenska?)
Och utsikten var riktigt bra...
Längst upp på toppen stod jungfru Maria och beskyddade staden...
Här ser vi Santiago, som ligger jäkligt coolt med bergen alldeles inpå knuten...
Sen åkte vi ner igen...
Och här är kvällsutsikten från mitt rum. Nu är det natt och vi har varit ute och käkat. Det blev en lugn kväll ikväll, men imorrn ska vi kolla in Santiago mer ordentligt och ge oss in i centrum. Sen har vi spanat in en bra restaurang som vi ska prova. Läge för en bra Carmenere, känner jag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0