I midnattssolens land #3 - Treriksröset och Tromsö

Resa / Permalink / 1
Den tredje dagen här uppe i Arktis började med en halvtimmes båttur från Kilpisjärvi över en sjö med siktet inställt på Treriksröset.
När vi kom iland väntade sisådär 45 minuters vandring, och för första gången denna Nordkalottentripp fick jag stifta bekantskap med myggen.
Japp, så här ser Treriksröset ut. Självklart gick jag runt så jag passerade alla tre länderna. Egentligen inte så mycket att se, men en kul dagsutflykt och roligt att ha varit där.
Sen satte jag mig i bilen igen och fortsatte norrut, mot Norge. Fick stanna för renar på vägen - check. Och nästan direkt när man kom in i Norge förändrades landskapet och det dök upp snöbeklädda bergstoppar och fjordar.
Kom så småningom till Tromsö som var dagens mål, och började med att kolla in Ishavskatedralen.
Tromsö ligger för övrigt väldigt fint bland hav och berg, och med sin pampiga bro mitt i.
Och så fick jag se en same!
Det ska också vara Norges bästa partystad, och en snabb okulär besiktning bekräftade att det fanns väldigt mycket krogar.
Japp, Tromsö är en trevlig stad som jag kan rekommendera.
Sen letade jag upp en bra fiskrestaurang. Hade egentligen tänkt att käka kungskrabba men ändrade mig i sista momangen och beställde istället in valbiff. Jag har aldrig ätit val innan - och det är tveksamt om jag kommer att äta det igen. Smakade ungefär som en blandning mellan kött och inälvsmat.
För att få bort smaken ur munnen gick jag till en annan bar och beställde in en Brooklyn. 101 norska kronor. Imorgon drar jag vidare. Morrn!
#1 - - Anonym:

Val är smakar väldigt olika beroende på tillagning. När jag åt det smakade det som en blandning mellan torsk och lever.

Till top