Krogkrönika, februari

Fest & sånt / Permalink / 0

Vilken fest är bäst?

Fester är nästan alltid skojiga, särskilt om de har ett tema. Nolltrettons festexpert sätter här betyg på olika sorters fester.

*Oktoberfest: 4
En bra oktoberfest med tysk brassmusik, glühwein, sauerkraut, weissbier och hela konkarongen är en riktig höjdare. Detta är en temafestvariant som varit på klar uppgång de senaste åren.

*Kräftskiva: 4
En svensk klassiker som står sig år efter år. Den typ av fest som generellt har högst fyllenivå. Svenska kräftor är dock ett måste.

*Surströmmingsskiva: 2
Surströmming är rätt äckligt, det går inte att komma ifrån. Men detta är ändå en svensk tradition och en anledning att festa till så därför blir det godkänt.

*Midsommar: 5
Sommar, sol, sill, krans i håret, nubbe, dans kring stången och jordgubbar. Midsommar har allt som gör livet värt att leva.

*Bröllop: 4
Bröllopsfester är oftast klockrena 5:or med fina kläder, fri bar, god mat och kärlek i luften. Ibland kan det dock bli lite stelt och pretentiöst.

*After ski: 3
Okej fest - om man har termobrallor och skidglasögon på sig, samt är öm i kroppen efter dagens åkning. Sker festen inte ihop med skidåkning tappas halva grejen.

*Klassåterträff: 1
Det är roligt de första fem minuterna. Resten av kvällen består av vidrig nostalgi ihop med människor man inte längre har något gemensamt med.
Till top