Söndagsintervjun: MarysCreek

kultur / Permalink / 0
MarysCreek tillbaka med nytt album

Det tog åtta år, men nu är MarysCreeks andra fullängdare äntligen klar. Plattan har fått namnet "Infinity" och blandar modern heavy metal med tydliga popmelodier.

Ibland går saker fort och ibland går det långsamt, och Linköping/Mjölbybandet MarysCreek har fått uppleva båda sidorna. Bandet bildades 2004 och fick skivkontrakt två år efteråt med majorbolaget MTM Music. 2007 kom debutalbumet "Some kind of hate" som mixades av Fredrik "Fredman" Nordström med band som The Haunted, Hammerfall och In Flames på meritlistan. Skivan släpptes i hela Europa och saker var i rullning.
- Det gick rätt bra...ända tills skivbolaget lade ner året efter, skrattar sångaren Mats Nilsson och fortsätter:
- Tanken var att få ut en skiva rätt fort efter det. Jag hade nästan en färdig platta klar, men sen började alla dessa medlemsbyten.

Det var Mats som startade MarysCreek, tillsammans med trummisen Stefan Halldin, och det är också han som är gruppens musikaliska motor. Han beskriver åren mellan 2007 och 2013 som ett stort hål där bandmedlemmar byttes ut i rask takt och inte mycket vettigt blev gjort. Sedan 2013 har MarysCreek haft sin nuvarande sättning, som förutom Mats och Stefan även består av Peter Bergkvist på gitarr, Roger Blomberg på bas och Jonas Hallberg på gitarr, och plötsligt har det börja hända saker igen.
- Vi släppte EP:n "Incubic twin" på egen hand 2014, mest för att sparka lite liv i namnet igen, säger Roger. Och knepet verkade funka, för under 2015 har det återigen blivit lite action kring MarysCreek.

- I januari skrev vi på för ett tyskt management som heter Rock N Growl. Sen i slutet av februari började vi spela in nya skivan, vi kände att nu måste vi få ut en skiva snart. Vi bestämde oss tidigt för att vi ville ha Stefan Glaumann, som mixat bland annat Rammstein och Paradise Lost. Vi ville ha någon som verkligen kunde fixa bra ljud, säger Mats.
- Han kom till och med hem till Mats och skruvade gitarrljud, han hade vägarna förbi. Jäkla bra kille att ha att göra med, säger Roger.

Snart började det komma erbjudanden från en rad både svenska och utländska bolag, varav bandet fick kontraktsförslag från fem stycken och nappade på Escape Music där de skrev på för två skivor. Den första har fått titeln "Infinity" och släpps den 22/1.
- Den låter väldigt MarysCreek, skulle jag säga. Textmässigt är den lite mörkare än tidigare, och tar vid där EP:n slutade. Den har rätt catchy melodier och stämmor, fast det är en rätt tung ljudbild. Det känns som att Glaumann hittade hur MarysCreek ska låta. Det känns jäkligt häftigt, säger Mats.
- Det gäller att jobba med rätt folk. Själva soundet tycker jag är betydligt modernare än det tidigare, det känns mer 2016, lägger Roger till.

Den 29/1 har bandet releaseparty för nya skivan på en rockklubb i Linköping, och sen hoppas de att saker börjar rulla på.
- Man hoppas ju på lite festivalspelningar och gärna nån liten Englands- eller Tysklandsturné. Det är prio ett: att komma ut och visa upp den nya sättningen och de nya låtarna, säger Roger.
- Det är ju en liten förhoppning man har med ett tyskt management, att det ska öppna upp för oss i Tyskland. Jag tror det skulle vara en bra marknad för oss, EP:n gick bra nere i Europa. Efter allt det jobb vi har lagt ner ska det bli kul att äntligen få visa upp det, säger Mats.
Till top