Nytt på DVD: In the heart of the sea

Film / Permalink / 0
In the heart of the sea

"Trimma skoten, gossar! Sätt ledsegel!" Den gammeldags sjöfartsromantikern som drömmer om de sju haven får en trevlig stund när Chris Hemsworth, Cillian Murphy och Benjamin Walker ger sig ut på en två år lång seglats för att fånga val och utvinna den åtråvärda valoljan.
Regisserar gör Ron Howard, med bland annat Dan Brown-filmatiseringarna och Apollo 13 på meritlistan, och även denna gång handlar det om ett storslaget epos. Filmen är en slags metaberättelse om hur det gick till när bokklassikern "Moby Dick" skrevs och berättas i återblickar av en av de som överlevde händelsen.
Vi får följa med ett valfångstfartyg från Massachusetts som ger sig ut för att fånga val. Det går knackigt, men efter att ha rundat Kap Horn får de nys om ett valrikt område i Still Havet. Där träffar de på en bautastor monsterval som gör att besättningen blir skeppsbrutna i 90 dagar och får utstå alla helvetets kval.
Det är ett underhållande filmäventyr med snygga effekter, men Howard lyckas inte riktigt krypa under skinnet på rollfigurerna. Man hade gärna vilja se mer vad som fanns där under ytan.

3/5
Till top