På skiva: Lady Gaga

På skiva / Permalink / 0
Lady Gaga
Joanne

Vad ska vi tro om Lady Gaga? Har nåt kvar att ge? Kommer hon bli den nya Madonna som så många trott eller har hon passerat zenit?
Spektakulära kläder och udda frisyrer kan hjälpa till i början av en karriär, men i slutändan är det alltid bra låtar som verkligen betyder nåt. Det har många artister fått erfara, och Lady Gaga är en av dem. I början hade hon låtar som "Bad romance" och "Poker face" att falla tillbaka på, men på senare har det varit betydligt glesare med hits och då hjälper inte de konstigaste utstyrslarna i världen.
Nya skivan innehåller ändå genomgående ganska bra låtar, det ska sägas. Problemet är att materialet spretar för mycket och förvirrar istället för att förtydliga. Lady Gaga har alltid varit svår att få grepp om, och hennes kännetecken har nästan varit att hon ska vara just svårdefinierbar. Men tidigare hängde låtmaterialet ihop skapligt i alla fall. På "Joanne" bjuds på det mesta från country till radiopop till 80-talssoul till barnkörer och Phil Spector-pop.
Rent musikaliskt kan detta låt för låt faktiskt vara hennes bästa skiva, men artistmässigt kan det vara hennes största bottennapp. Kanske håller Lady Gaga på att lägga om sin karriär, eller också är plattan bara ett förvirrat rop på hjälp. Det återstår att se.

3/5
Till top