Film: Solace

Film / Permalink / 0
Solace

När "Seven" blev en stor succé började det planeras för en uppföljare. Ett manus skrevs men filmades aldrig. Detta manus skrevs sedan om och blev många år senare "Solace", som dock inte har någon koppling till "Seven" och inte heller på långa vägar når upp till samma kvalitet. Två stora namn finns dock i rollistan: Colin Farrell och Anthony Hopkins.
Hopkins är en pensionerad läkare med en speciell förmåga att lösa brott som FBI brukar använda sig av. Plötsligt följer en serie mord i tät följd som verkar sammanlänkade, och den federala polisen tar åter hans tjänster i anspråk. Dock tycks mördaren hela tiden ligga ett steg före och kunna förutspå exakt vad polisen gör för drag.
I David Finchers händer hade detta manus kanske kunnat bli skapligt men regissör Afonso Poyart har svårt att göra denna rulle till mer än en halvtafflig b-film. Det är synd, för det finns trots allt en intressant moralisk frågeställning som är värd att fundera kring. Men istället för att ta sig an det filosofiska dilemmat som avslöjas fram mot slutet blir "Solace" mest en dassig dussindeckare med övernaturliga inslag som glöms så fort eftertexterna börjar rulla.

2/5
Till top