Nytt på DVD: Bumerang

Film / Permalink / 0
Bumerang

I detta franska familjedrama går 40-åriga Antoine omkring och ältar två saker: dels att förhållandet med exfrun sprack men framförallt de oklara omständigheterna kring hans mors mystiska död 30 år tidigare. Eller var det bara en ordinär olyckshändelse, vem vet? Inte Antoine i alla fall, för i hans tillknäppta familj har medlemmarna svårt att tala med varandra, i synnerhet när det gäller moderns död.
Antoine tar i alla fall med sig sin syster till platsen för bortgången och börjar bit för bit upptäcka små ledtrådar som kanske kan få bilden att klarna. Sprickorna i familjen växer ytterligare genom Antoines agerande, men han måste ändå gå vidare och reda ut vad som egentligen hände.
Filmen är baserad på boken ”Bumerang” av Tatiana De Rosnay, som även skrivit ”Sarahs nyckel”. Visst finns en mordgåta, men filmen kan knappast beskrivas som en pusseldeckare med en stadigt stegrande stämning. Istället puttrar den på i stilla mak och fokus ligger snarare på relationerna i familjen än på att avslöja mysteriet.
Gamla minnen och undertryckta känslor kommer tillbaka likt en bumerang men själv kommer jag knappast återvända denna bagatell.

2/5
Till top