På skiva: Hurula

På skiva / Permalink / 0
Hurula
"Vapen till dom hopplösa"

Man kan verkligen prata om en raketkarriär när det gäller Hurula. När 2014 började hade inte en människa hört talas om honom (nej, kom inte och säg att du var ett Masshysteri-fan, för det var ingen). Ett år senare hade han släppt sin solodebut, följt upp det med en EP, hyllats i pressen och på olika musikgalor, dragit storpublik till sina spelningar och var namnet på alla poplyssnares läppar.
Och det behövs verkligen en Håkan Hellström för alla dom (oss) som tycker att den käcka Göteborgaren är lite för glad och präktig. Hurula har en likartad röst och samma melodisinne som herr Hellström men är betydligt mörkare, dystrare, punkigare och skitigare, och här på sitt andra album tycks han ha skruvat upp reglagen ytterligare.
Det börjar med rundgång och sen följer tio spår av depprock av ren Jesus and Mary Chain-kaliber, framrattade av Håkans vapendragare Björn Olsson till på köpet. Det är förmodligen så här Broder Daniel skulle ha låtit om Håkan tagit över sångmicken från Henrik Berggren och börjat sjunga på svenska. Och det är såklart ett fantastiskt betyg till Hurulas nya skiva.

4/5
Till top