På skiva: Pain

På skiva / Permalink / 0
Pain
"Coming home"

Sina dödsmetalldrömmar levde Peter Tägtgren ut i hårda Hypocrisy, men han hade även en trallvänligare sida och den gav han utlopp för i Pain, som fick ett stort genombrott åren runt millennieskiftet. Genom att kombinera poppiga melodier med tunga hårdrocksriff och feta synthmattor lyckades Ludvikarockern med det halvt osannolika konststycket att göra mainstreammusik av livsfarlig metal. Hits som "On and on", "Shut your mouth" och "End of the line" hade den perfekta mixen av hårdhet och melodier för att gå hem i stugorna och attrahera både Svenssons och metalheads.
Nånstans runt 2005 började Pain så sakta försvinna ut ur det allmänna medvetandet, och även om det kontinuerligt kommit nya skivor så var storhetsperioden över. De trogna fansen fanns kanske kvar men den breda publiken slutade bry sig. Och på sistone har nog även hardcorefantasterna tvivlat för det gick fem år mellan senaste plattan och "Coming home".
Jag kan dock tänka mig att en bred comeback väntar runt hörnet för Pain, för musikaliskt är Tägtgren sin stil trogen och greppet med att klä poplåtar i stenhård rustning som han gör känns som något som kan attrahera många. Särskilt när han gör det så kompetent som på "Coming home".

3/5
Till top