Lyx och flax i Halifax

Resa / Permalink / 0
Linköping-Amsterdam-Toronto-Ottawa-Halifax. Så såg gårdagens flygtripp ut och det kändes som upplagt för nån form av strul. Och mycket riktigt. På sträckan Amsterdam-Toronto hade jag plötsligt ingen sittplats utan fick snacka med dom vid gaten. Rad 17 fick jag först.
- Ser ni inte vem jag är, sa jag och plötsligt blev det annat ljud i skällan.
Pang, bom så var jag uppgraderad till business class.
Första gången jag flög business class och det var verkligen kanon. Fick ett flygkit, välkomstdrink, meny/vinlista, eluttag till dator/mobil, snacks och glass, konstant uppassning/påfyllning samt viktigast av allt: säte som kunde förvandlas till en säng. Det gjorde att de sju timmarna försvann i ett huj. Jag minns när jag flög Johannesburg - Kuala Lumpur och kunde ligga över fyra säten, men denna flygresa slog allt jag varit med om innan.
Så här såg förrätten ut...
När de frågade vilken efterrätt jag ville ha kunde jag inte bestämma mig, utan fick in alla fyra.
Enda nackdelen är väl om man börjar vänja sig vid business class, då kommer det bli omöjligt att gå tillbaka till ekonomiklass.
Hämtade hyrbilen och kom fram till Halifax framåt kvällskvisten. Eftersom det var två på natten svensk tid blev det bara en liten kortis på stan, men hann konstatera att Kanada fortsätter att hålla titeln som världens bästa publand, och förmodligen även världens hippaste land med vintagebutiker, mikrobryggerier osv.
Nu gäller det att ge järnet, för jag har ett fullt schema. Förutom att kolla in staden idag så har jag även mina höstresors fasta punkter - oktoberfest, fall foliage och art deco - som pockar på uppmärksamheten. Och så måste jag käka schyssta ribs. Det skulle jag egentligen gjort igår, men hann inte leta upp nåt bra ställe.
Häppåer!
Till top