Filmrecension: The Accountant

The Accountant

Som barn led Christian Wolff (spelad av Ben Affleck) av någon form av autism, men lyckligtvis har han lyckats tygla den som vuxen och till och med vänt diagnosen till sin fördel. Hans fantastiska sinne för siffror har gjort honom till en superrevisor som anlitas när det behövs en räknenisse med extraordinära kunskaper (ofta av gangsters som behöver trixa med bokföringen). Detta tillsammans med det faktum att hans far tränade upp honom och hans bror till veritabla dödsmaskiner har gjort Wolff till en livsfarlig, om än socialt handikappad, skuggfigur som lever ett ensligt liv på samhällets skuggsida.
Vid ett ganska rutinmässigt bokföringsjobb för ett företag upptäcker han oegentligheter och har plötsligt ett gäng mördare efter sig. Men istället för att fly väljer han att själv gå till attack, och ett gäng tuffa och skjutglada actionscener följer.
"The accountant" vill gärna vara lite coolare och smartare än vad den är, och lyckas nästan med att lura publiken. Den innehåller förklarande tillbakablickar, en hel del småskratt, hård action, spänning och psykologi, och är på det stora hela en ganska bra rulle. Men den når aldrig innanför skinnet, så mer än en underhållande film för stunden blir den aldrig.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0