Skivrecension: KSMB

KSMB
Ond saga

Ett effektivt sätt för ett band att sabba sitt eftermäle är att ägna sig åt offentliga bråk, återförenas med nya medlemmar och släppa en ny skiva som saknar det mesta av det som en gång gjorde bandet bra.
Vi har sett det förut i rockhistorien och denna gång är det KSMB:s tur. Och man tycker de borde ha lärt sig för de gjorde ju samma sak redan på 90-talet. Det var halvt pinsamt då och det känns definitivt inte bättre nu.
KSMB är ett av landets mest älskade punkband som efter den ettriga slyngeldebuten "Aktion" gav ut mästerverket "Rika barn leka bäst" där de lyfte svensk punk genom att ta texter och låtstandard till en nivå. Inte mycket av den finessen och kvaliteten finns kvar på "Ond saga".
Det finns en nostalgisk charm i att åter höra Steppans och Alonzos röster kriga om utrymmet, men i övrigt finns inte särskilt mycket att yvas över. Det låter polerat och halvtrött men framförallt är låtkvaliteten generellt för låg. Är detta verkligen ett av landets mest legendariska punkband vi hör eller är det ett halvtaskigt källarband? Hade det inte stått KSMB på skivan skulle jag ha gissat på det senare.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0