Filmrecension: Wish upon

Film / Permalink / 0
Wish upon

Det där med att plötsligt få en massa önskningar som kan gå i uppfyllelse är en gammal dröm som de flesta av oss någon gång fantiserat kring. Det är också ett tema som skildrats på film ett antal gånger och där har sensmoralen ofta varit att man ska se upp med vad man önskar sig för det blir sällan så bra i slutändan som man tror.
Det är också temat för "Wish upon", en high school-skräckis där den unga tjejen Clare, halvt trakasserad av skolans tuffa gäng och med en pappa som försörjer sig genom att leta grejer i soptunnor, plötsligt en dag kommer över en kinesisk speldosa som visar sig ha den magiska förmågan att ge sin ägare sju önskningar. Men det finns också en baksida med speldosan, något Clare snart blir varse.
Så mycket skräck bjuder nu "Wish upon" inte på, och inte spänning heller eftersom man kan räkna ut hela handlingen efter sisådär fem minuter. Faktum är att det mesta är ganska fånigt och trist med denna film. Det är inget totalhaveri men den känns så onödig och fantasilös. Lite coola dödsscener hade piggat upp. Fast allra helst hade jag önskat ett manus som inte skriker lågbudget och idétorka.

1/5
Till top