Östergötlands största rockstjärnor 2017

kultur / Permalink / 1
Östergötlands hetaste rockstjärnor 2017

Vem är egentligen länets hetaste rockstjärna för tillfället? För att platsa måste man inte bara vara född, uppvuxen eller bo i Östergötland, utan det är många faktorer som spelar in.
Bra kvalitet på musiken är viktigt men än mer avgörande är att man är aktuell, gamla meriter kommer man inte långt på. Som uttrycket lyder: man är aldrig hetare än sin senaste singel.
En faktor som dessutom kan lyfta en inte fullt så känd artist flera placeringar är om personen har extraordinär "star quality". Utan stjärnglans blir man aldrig någon riktig rockstjärna.

1. Papa Emeritus III, Ghost
2011 toppades listan av Papa Emeritus, 2014 av Papa Emeritus II och nu när det åter är dags för en rockstjärnelista är det såklart den tredje av Ghosts påvar som ligger etta. Det har varit turbulens kring bandet på senare tid men det har inte minskat Ghosts status ute i världen, tvärtom blir de bara bättre och bättre och större och större. Ghost är ett världsband som spelar på de största scenerna på de största festivalerna, och i täten går översteprästen Papa Emeritus III - Östergötlands största rockstjärna!

2. Fia Kempe, The Great Discord
Linköpingsbandet har börjat sniffa på en internationell karriär och är nu aktuella med nya albumet "The rabbit hole". Det känns som att det riktigt stora lyftet är på gång för The Great Discord med den karismatiska sångerskan Fia Kempe, som antar gestalten av ett mystiskt väsen på scenen.

3. Martin Axenrot, Opeth
Opeth är ett av de stora svenska hårdrockbanden och bakom trummorna hittar vi Linköpingskillen Martin Axenrot, som även bankar skinn i Bloodbath och Witchery. Både 2015 och 2016 valdes han till världens bästa progtrummis.

4. Morgan Håkansson, Marduk
Mogge och hans band fortsätter att hålla dödsmetalflaggan högt, år efter år. Under hösten har de varit på en stor Nordamerikaturné.

5. Patrik Jensen, The Haunted
Det har svajat lite för The Haunted de senaste åren, men nu är bandkaptenen Patrik Jensen och hans grabbar tillbaka med en ny platta där bandet fortsätter att visa var metalskåpet ska stå.

6. Lars Winnerbäck
En av landets mest folkkära artister som fortsätter att vara ständigt aktuell. I somras kom en liveskiva och under hösten fick en dokumentär om hans liv premiär.

7. Martin Persner, Magna Carta Cartel
Efter bråket i Ghost tog "Omega" upp sitt gamla band igen och många av de gamla Ghostfansen har hakat på. Intressant att se vad det blir av MCC.

8. Plura
Eldkvarn tog paus häromåret och Plura har sedan dess turnerat med ett eget band. De som väntar på att Norrköpingssonen ska pensionera sig får nog vänta ett tag till.

9. Markus Krunegård
Det har varit oroväckande tyst ett tag nu om Prinsen av Peking, som för några år sedan var hetaste artisten i landet. Vi behöver en ny skiva och det fort!

10. Lisa Lystam
Sakta men säkert har Mjölbysångerskan jobbat sig upp till en hög position i bluessverige, med gig var och varannan dag, både i Sverige och utomlands.

Strax därunder:
Roberth Karlsson/ Lars Palmqvist, Scar Symmetry
Louise Hoffsten
Peter Johansson
Skate-Jögga, Systemkollaps
Anders Landelius, Dead Soul
Emil Berg
Martin "KK" Karlsson, Close Quarters
Johan Söderhielm, Sonic Surf City
Morgan C Hellman, Trailerpark Idlers

Fem framtidsnamn att hålla ögonen på:
Priest
Donika Nimani
Hardy Hum
Night
Märtha Frans

Hedersomnämnande:
Helmut Jederknüller, Dan Swanö och Den Svenska Björnstammen

In memoriam:
Sven Zetterberg
#1 - - Holm:

Jag tycker du missat Linnea Olsson. Bor i Berlin och har släppt en del plattor. Bland annat The Oath. Den fick väldigt bra recensioner iaf.

Till top