Nytt på DVD: Deepwater Horizon

Deepwater Horizon

Oljeborrare sägs ofta vara ett av världens farligaste yrken och när man ser denna katastroffilm förstår man varför, för går något snett kan det gå riktigt snett. "Deepwater Horizon" har tagit sitt namn efter den oljeplattform som började brinna och släppte ut enorma mängder olja i Mexikanska golfen 2010. Vems felet var? Ja, denna film berättar med all önskvärd tydlighet att det berodde på det giriga oljebolaget som snålade in på underhåll och säkerhetstester.
Mark Wahlberg har huvudrollen som den heroiske arbetaren som hjälper sina kollegor när riggen börjar explodera. I övriga roller ser vi exempelvis Kate Hudson, John Malkovich och Kurt Russell.
Storyn är väldigt rak och enkel, men det vägs upp av den olycksbådande stämning som sakta byggs upp och av den intensitet det slutligen kulminerar i. Det känns verkligen i kroppen när oljeriggen till slut ger vika för det uppbyggda trycket och exploderar i ett eldinferno. Trots den ganska banala storyn finns det ändå en mänsklig touch som berör, kanske för att man vet att filmen bygger på en sann historia?
Filmen bjuder knappast på något nytt eller unikt i sin genre, men det goda hantverket gör att det räcker väldigt långt ändå.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0