På skiva: Peter LeMarc

Peter LeMarc
Den tunna tråden

Om Peter LeMarc brukar det heta att han är totalt ohipp, pretentiös och småtråkig. Och det får nog sägas vara en ganska träffande beskrivning, men det behöver inte vara något negativt. Tvärtom är det just det som är hans styrka. Det är därför han behållit sitt grepp om svenska folket i 30 år.
Vid en hastig betraktelse kan det verka som att han gör ganska vanlig musik, men när man tänker efter finns det få artister som gör samma sak, åtminstone inte lika bra. En förklaring ligger i rösten, som egentligen inte är särskilt märkvärdig men som har en unik förmåga att kännas personlig och nära. Sen är han en jäkla skicklig låtskrivare också, och lyckas dessutom få in soul i svenska visor. Och man kanske inte heller ska underskatta det faktum att han är en av inte alltför många svenska artister som skriver musik för vuxna människor.
"Den tunna tråden" är en rasande bra platta. På ett sätt gör den inte mycket väsen av sig, den är lätt och luftig och liksom bara svävar fram på ett naturligt sätt. Men den är också hantverksmässigt strålande och dramatisk i det stilla formatet, på det där sättet som LeMarc är så bra på.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0