Film: Aloha

Aloha

Det är inte helt lätt att få grepp om "Aloha". Det är till viss del en knaskomedi, men även en romcom, samtidigt som den vill ta upp en del viktiga frågor kring Hawaiis urbefolkning och kommersialiseringen av rymden. Det är lite synd att filmen spretar så, för den har en hel del bra beståndsdelar, som exempelvis Emma Stones knäppcharmiga rollfigur, en allmänt mysig stämning och en rolig scen där det tysta, manliga kroppsspråket avkodas.
Den manliga huvudrollen spelas av Bradley Cooper, en slags försvarsexpert som efter en tid i frysboxen nu är tillbaka på Hawaii för att förhandla med lokalbefolkning om mark som behövs för en raketuppskjutning. Han samarbetar med en kvinnlig kollega (Stone) och det börjar så småningom hetta till dem emellan. Samtidigt försöker han fixa till relationen med sitt ex, som numera har stadgat sig med en ny man. Även Bill Murray och Alec Baldwin dyker upp i rollistan, fast den verkliga huvudrollen spelas nog av ön Hawaii, som är skådeplats för filmen.
Det är en fin, liten film som man gärna kan välja när man står och tvekar vid videohyllan, men det är knappast en rulle som sätter några djupare spår. Det saknas en tydlig riktning och regissör Cameron Crowe, som tidigare gjort bland annat "Jerry Maguire" och "Almost famous" verkar inte riktigt veta vad det är han vill säga.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0