Söndagsintervjun: Thrillerpodden

Thrillerpodden får lyssnarna att ryyyysa

Hemska mord, sjuka tankar och mörka mysterier. Thrillerpodden som produceras i Linköping skickar rysningar genom kroppen på sina lyssnare.

Sedan Thrillerpodden lanserade sitt första avsnitt i januari i år har podcasten snabbt fått många lyssnare som uppskattar de spännande historierna. Ungefär en gång i veckan uppdateras podden med nya avsnitt där publiken får njuta av läskiga noveller om mördare, psykopater och andra otäcka karaktärer.
Bakom Thrillerpodden står Linköpingsparet Jacob Svensson och Frida Bragazzi som fick idén under en semesterresa i julas. Eftersom det var dåligt väder började Jacob skriva en novell och det hela utvecklades sedan till en podcast.
- Jag hade lyssnat på Creepypodden och tyckte att det formatet var bra och ville göra nåt i den stilen, säger Frida.
- Jag gillar verkligen novellformatet, det passar om man vill berätta en story på kort tid, säger Jacob och berättar att Thrillerpodden numera slukar det mesta av deras fritid.

De första avsnitten hade podden bara cirka hundra lyssnare, men med tredje avsnittet sa det pang och hoppade upp direkt till 3500 och sedan dess har det fortsatt rakt uppåt utan att de gjort nåt speciellt.
- Det är roligt nuförtiden med poddar och sociala medier att man inte behöver göra så mycket marknadsföring utan det sprider sig självt, säger Jacob.

Däremot lägger paret troligtvis ned mer jobb på produktionen än de flesta andra poddare. Till varje avsnitt skrivs det en novell som sedan läses in och därefter börjar efterarbetet med musikpåläggning, ljudeffekter och annat fix och trix. De bollar idéer med varandra men en person har huvudansvaret för varje avsnitt. Själva inläsningen sköter Jacob med en korthuggen, hårdkokt berättarröst.
- Jag känner att vi utvecklar konceptet hela tiden. Jag jobbar på att bli bättre på inläsningen, det är svårare än vad man tror. Och när vi skriver har vi börjat tänka på var man kan lägga in olika ljudeffekter. Med musik och ljudeffekter kan man sätta stämningar så mycket bättre, det tycker jag nästan är det roligaste med podden. Nu försöker jag beskriva allt som sker med ljud, ställer någon ner en kaffekopp ska det höras i podden.

När detta kommer i tryck sitter Frida och Jacob nere på Mallorca för att skriva ännu flera avsnitt. De är tänkta till säsong tre som sätter igång redan i maj. Dessutom har de, med lyssnarnas hjälp, även börjat att översätta avsnitt till engelska. Dessa läses in av den brittiske Linköpingskomikern Ben Kersley och kommer att börja läggas ut i början av sommaren.
- Det finns något frihetligt och härligt med poddar. Det ligger inte i någon annans händer utan man kan göra vad man vill, säger Jacob och Frida som är eniga om varför man ska lyssna på just Thrillerpodden:
- För att få lite mer spänning i vardagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0