Filmrecension: Song to song

Film / Permalink / 0
Song to song

Det går inte säga annat än att "Song to song" har en imponerande rollista. Eller vad sägs om Ryan Gosling, Natalie Portman, Michael Fassbender och Rooney Mara? Här finns även Holly Hunter och Cate Blanchet, och regissör Terrence Malick hade till och med råd att helt klippa bort Christian Bale och Benicio del Toro. Lägg till det en rad rockstjärnor som spelar sig själva, bland annat Patti Smith, Iggy Pop, Johnny Rotten och Red Hot Chili Peppers.
Men dessvärre är det i stort sett det enda som filmen har. Malick har tidigare gjort udda filmer, exempelvis den suggestiva "Tree of Life", men denna gång känns han pretentiös på ett sätt som slår över till rent fånig.
Någonstans bland alla inre monologer, fragmentariska nedslag, kvällssol i motljus, märkliga klippningar och udda kameravinklar finns det en luddig historia om musikbranschen i Austin och ett triangeldrama mellan en flummig tjej (Mara), en musiker (Gosling) och dennes musikproducent (Fassbender), men exakt vad Malick vill berätta är svårt att lista ut. Det är drömskt och stämningsfullt, men oerhört ansträngande att titta på. Repliker som inte leder någonstans, sexscener utan syfte, händelser utan sammanhang. Gosling har sagt att inspelningen skedde utan manus. Jag tror honom.

1/5
Till top