Skivrecension: Marilyn Manson

På skiva / Permalink / 0
Marilyn Manson
Heaven upside down

Det fanns en tid när Marilyn Manson skrämde skiten inte bara ur den amerikanska kristna högern utan ur de flesta av oss. Det var droger, nazism, burlesk, satanism, våld, skräckfilm och sex i en salig blandning. Och hur såg han ut egentligen? Nej, det verkade vara en riktigt farlig typ.
Rent konceptuellt gjorde han allt rätt, och ibland fick han även till en och annan låt som blev populär. Men svagheten med Marilyn Manson har alltid legat i låtmaterialet och därför har han aldrig fått samma genomslag som exempelvis KISS eller Alice Cooper för att ta två jämförbara akter.
Marilyn och hans grupp har hela tiden fortsatt att släppa skivor men ska man vara ärlig är det faktiskt 15 år sedan han gjorde något intressant. Fansen hoppas såklart att varje nytt skivsläpp ska innebära en nytändning men hittills har de väntat förgäves. Och inte heller "Heaven upside down" lär ta Marilyn Manson tillbaka till toppen, även om skivan åtminstone bitvis glimtar till lite grann. Det mesta känns som varianter på låtar han släppt tidigare men lägstanivån är relativt hög, så även om Marilyn Manson knappast vinner några nya fans med skivan så är den tillräckligt bra för att behålla de gamla.

3/5
Till top