Skivrecension: Docenterna

På skiva / Permalink / 0
Docenterna
Kritstrecksränder och missiler

Finns det plats för Docenterna 2018? I en tid när all musik ska vara så perfekt, polerad och smart känns det befriande med ett band som Docenterna som liksom spelar pop lite mer med vänsterhanden. De lär knappast locka några nya fans, men det kan vara okej för Joppe och grabbarna har en bred och trogen fanskara som fortfarande minns glansdagarna på 80- och början av 90-talet.
Hur förklarar man egentligen ett band som Docenterna för folk under 35? Det måste låta obegripligt i deras ögon att detta band är något av en nationalklenod. Texterna är fåniga, musiken simpel och Joppe sjunger oftast som en kratta. De senaste 20 åren har bandet gått på sparlåga. De har visserligen släppt några skivor, men de flesta har nog räknat bort Docenterna flera gånger om. Men det spelar ingen roll. Docenterna kan bli sämre och sämre, men i våra huvuden blir de bara bättre och bättre, eller åtminstone mer behövda just för att det inte finns så många band som dem kvar.
Nu har Gaphals plockat upp dem och gjort en ny skiva. Hur det låter? Tja, rätt risigt faktiskt. Men spela roll, för det visste vi ju redan innan. Få band kan låta risigt på ett lika förtjusande sätt som Docenterna.

2/5
Till top