Filmrecension: Den blomstertid nu kommer

Den blomstertid nu kommer

 

När filmkollektivet Crazy Pictures nu satsar på långfilm finns det många lokala personer och detaljer som Norrköpingspubliken kan känna igen. Det är såklart kul, liksom att det är kul att Crazy Pictures överhuvudtaget gjort en ambitiös långfilm.

Handlingen går kortfattat ut på att Sverige utsätts för en mystisk attack. Det är oklart av vem och vad som egentligen händer. Och mitt i det kaos som uppstår får vi följa några människor och deras mer eller mindre komplicerade relationer.

Den konspirationsteoretiske pappan gör en intressant resa från halvgalning till hjälte, medan hans son Alex, filmens verkliga huvudperson, förblir oerhört osympatisk filmen genom. Det, tillsammans med ett svagt och ologiskt manus där i princip alla beter sig som idioter, gör att filmen inte greppar tag så som den kunde ha gjort.

Jag hade förväntat mig en annorlunda film som skiljer sig mot traditionell svensk film och det fick man bitvis, och de omtalade actionsekvenserna stod utan tvekan för filmens höjdpunkter. Riktigt hög klass där, och det vore kul att se Crazy Pictures utveckla den sidan ännu mer framöver.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0