Filmrecension: Ocean´s 8

Ocean´s 8

 

Danny Ocean (George Clooney) från "Ocean´s 11"-filmerna har dött (eller har han det?) och syrran Debbie (Sandra Bullock) får föra familjetraditionen vidare med att göra välplanerade kupper i lyxmiljöer.

Hon har suttit i fängelse i fem år och när hon nu kommer ut samlar hon sitt gäng av kvinnliga experter för att stjäla ett svindyrt diamanthalsband som bärs av en stjärna på den superglamorösa MET-galan. Och samtidigt ska hon hämnas på sitt ex som satte dit henne. Ett snudd på omöjligt uppdrag, men Debbie har filat på alla detaljer under fängelsevistelsen och nu ska stöten bara verkställas.

En snygg och cool film i sann "Ocean´s 11"-anda med snygg musikläggning, lyxiga miljöer, humor och en känsla av smarthet. Ligan består av ett gäng sköna typer (exempelvis Rihanna, Cate Blanchett och Anne Hathaway), som vi förhoppningsvis får lära känna bättre i de två kommande uppföljarna. Där hoppas jag vi även får ett mer genomarbetat manus. "Ocean´s 8" verkar dessvärre ha nöjt sig med att göra en kvinnlig variant av "Ocean´s 11" och sen fick det vara bra med det. Storyn vill vara smart men är i själva verket ganska korkad och tunn.

Här finns bra scener men det är irriterande att regissör Gary Ross inte fick ut mer av de utmärkta förutsättningarna. Hade manuset haft mer stuns och finess kunde "Ocean´s 8" blivit riktigt bra.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0