Filmrecension: Skyscraper

Skyscraper

 

En skyskrapa som brinner. Terrorister som skjuter folk. Och en hjälte som klättrar på fasaden för att rädda sin familj som finns där inne i höghuset. Ingredienserna i Dwayne Johnsons nya actionrulle är välbekanta och det lånas friskt från filmer som "Skyskrapan brinner", "Die hard" och "Mission: Impossible - Ghost protocol".

Visst, som filmskapare behöver man inte alltid uppfinna hjulet på nytt och "Skyscraper" är en spektakulär och actionfylld film som bjuder på rejäl underhållning för stunden. Synd bara att den är så fånig.

Vissa problem med trovärdigheten accepterar man som publik med en film som denna, men ibland blir det helt enkelt för mycket, och det gör att man har svårt att uppbåda något större engagemang för karaktärerna och handlingen (som ärligt talat är riktigt svag).

Dwayne Johnson spelar en säkerhetsexpert som ska inspektera världens högsta skyskrapa som byggts i Hong Kong. Snart utökas hans uppgifter dock till att överleva, jaga skurkar och rädda sin familj från det brinnande infernot. Filmen har ett antal scener som får höjdrädda tittare att rysa och den som nöjer sig med en stunds fartfylld action blir nog tillfreds, men konstnärligt når dessvärre "Skyscraper" aldrig några svindlande höjder.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0