Filmrecension: Tag

Tag

 

Kull, datten, tafatt...kärt barn har många namn och alla har vi väl lekt den leken som barn? Vissa slutar dock inte leka bara för att de blir äldre och inspirerad av ett verkligt kompisgäng i USA har "Tag" kommit till.

Här får vi följa ett killgäng i 40plus-åldern som växt upp ihop och trots att de numera bor på olika platser i landet fortsätter de att leka leken i maj månad varje år. Och de blir allt djärvare i sina ansträngningar att kulla varandra. Begravningar eller förlossningar, deltagarna går inte säkra någonstans.

Förutom Jerry (Jeremy Renner), som lyckats hålla sig undan från att bli tagen under alla dessa år. Men i år ska det bli ändring på det. De övriga killarna får reda på att han ska gifta sig och börjar smida på en plan för att en gång för alla sätta dit honom. Vilket dock visar sig vara lättare sagt än gjort...

"Tag" är utan tvekan en lättviktig och tramsig film, som de flesta förmodligen glömmer bort rätt snabbt. Men bakom den barnsliga humorn, grabbigheten och det låga betyget finns också något fint och smått rörande. För i grunden är detta en film om uppväxt, minnen och vänskap. Den är dessutom ganska rolig, och jag tror faktiskt många blir sugna på att själva starta en liknande lek med sitt eget kompisgäng.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0