Skivrecension: Rosanne Cash

På skiva / Permalink / 0

Rosanne Cash

She remembers everything

 

Det finns en hel del artister som för alltid står i skuggan av en berömd förälder, och Rosanne Cash skulle kunna vara en sådan med tanke på att pappa Johnny var rätt berömd. Men Rosanne har verkligen skapat sig en egen karriär och i år firar hon 40 år som artist, och det gör hon med detta fjortonde album.

Många tycker att hennes senaste plattor, 2009 års "The list" och 2013 års "The river & the thread" är hennes starkaste och hon gör inte bort sig denna gång heller utan visar att den formtopp som kommit rätt långt in i karriären fortfarande håller i sig. Men så verkar hon också i en musikgenre där det snarast är en fördel att bli äldre.

Och då menar jag inte bara country, som är en genre hon tidigare bevisat att hon behärskar till fullo, för "She remembers everything" kan knappast betecknas som en countryplatta. Snarare handlar det om musik nånstans i gränslandet mellan americana och vuxenpop. Och okej då, en touch av country finns också.

Man blir inte golvad av hits och nyskapande, men det är en stabil platta som är så genuint grundbra att man helt enkelt måste gilla det man hör.

 

3/5

Till top