Skivrecension: First Aid Kit

First Aid Kit
Ruins

Det finns utan tvekan en grundkvalitet i First Aids Kit som ingen sansad musikkännare kan förneka. Frågan är bara om den verkligen motiverar alla de hyllningar och femplusbetyg som nästan slentrianmässigt tycks strös över allt som Klara och Johanna Söderberg släpper från sig. Eller handlar lovorden om något annat? Att vi tycker att de två systrarna är charmiga, att vi svenskar väldigt gärna vill se framgångsrika musikexporter, att musiken är så snäll och mysig att den är något som de flesta kan samlas kring?
För det är trevligt att lyssna på First Aid Kit, det skriver jag under på. Det är perfekt parmiddagsmusik. Skönt att ha på i bakgrunden, stör ingen, stämningsskapande. Men är det musik som förändrar liv, som får folk att starta band, som berättar något viktigt om samtiden eller utvecklar genren? Det är jag inte lika säker på.
Stilmässigt har det inte hänt så mycket sedan förra plattan. Duon rör sig i samma americana och countrypop-land som tidigare och gör det bra, även om låtmaterialet var något starkare på de tidigare skivorna. En stabil skiva, men den riktiga glöden saknas.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0