Filmrecension: The dark tower

The dark tower

Varningslamporna blinkar frenetiskt. Till att börja med är det få Stephen King-filmatiseringar som blivit lyckade. För det andra är det en bokserie i åtta delar som ska kokas ned till en långfilm på en och en halv timme. Och för det tredje har projektet tydligen kantats av problem och blivit rejält försenad. Med de förutsättningarna har danske regissören Nikolaj Arcel ändå lyckats hyfsat, utan att på något sätt briljera. För detta är en lättsmält rulle som roar en smula för stunden men lämnar få eller inga avtryck.
"The dark tower" är en slags fantasy/sci fi-saga där skurken "mannen i svart", spelad av Matthew McConaughey, åker runt mellan olika världar för att hitta barn med speciella telepatiska krafter som han ska utnyttja för att rasera ett stort torn som på något sätt håller ihop universum. Mot honom står den sista revolvermannen (Idris Elba) och underbarnet Jack (Tom Taylor).
Det bjuds på en del tuffa pang pang-scener, men filmen lider av att den inte hinner bygga upp och förklara mytologin. Det känns som att Arcel bara skrapar på ytan av historien. Det har talats om att göra tv-serie av "The dark tower", och det hade nog varit en bättre lösning.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0