Skivrecension: Miss Li

Miss Li
A woman´s guide to survival

Miss Li rivstartade sin karriär för ett drygt decennium sedan med tre album på ett år och fortsatte sedan att hålla ett högt tempo fram till sin medverkan i "Så mycket bättre" 2012. De senaste åren har hon dock legat lite lågt så ett nytt album är efterlängtat av fansen.
Men de lär säkert bli förvånade över hennes nya stil. Miss Lis kännetecken har alltid varit den pianobankande kabaré-umpa bumpa-musiken och det finns inte mycket kvar av den på "A woman´s guide to survival". Känslan av jazzklubb, Berlin, dekadens, Tom Waits och stök&bök är som bortblåst och istället har hon närmat sig den vanliga internationella topplistepopen. De nya låtarna skulle lika gärna kunna framföras av artister som Rihanna, Britney Spears och Lady Gaga.
Med en stor dos god vilja går det att hitta spår av hennes tidigare stil, åtminstone om man i tanken skalar av allt utanpåverk och bara lyssnar till själva melodierna. Produktionsmässigt låter det dock helt nytt. Reggaetakter, autotune, elektronik, r´n´b-influenser, ja det mesta finns här. Det är förståeligt att Miss Li vill förnya sig men få av oss trodde nog att hon skulle göra det så här mycket. Nya skivan är egentligen inte dålig på något sätt, snarare tvärtom. Det är bara det att den känns så konstig, och inte det minsta Miss Li.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0