Söndagsintervjun: Jens & Moes nöjeskryss

Kryzza lugnt med Jens och Moe

Poddar är kul. Frågesport är kul. Så om man kombinerar dessa två saker måste det bli dubbelt så kul, resonerade Jens Söderhäll och Johan "Moe" Moestedt. I november presenterade de pilotavsnittet av "Jens & Moes nöjeskryss", en podd i form av ett kryss om kultur och nöje.

De båda poddkryssarna berättar att de träffades för sju år sedan på Astrid Lindgrens Värld där båda arbetade som skådespelare.
- Redan då höll Jens i ett nöjesquiz på Harrys i Vimmerby en gång i veckan, säger Moe.
- Det började som en personalaktivitet. Vi var några på Astrid Lindgrens värld som var filmintresserade så jag satte ihop ett filmquiz. Sen gjorde jag ett quiz för hela företaget, och efter det har det vuxit. Nu har jag en egen firma och åker runt i bland annat Gamleby, Vimmerby och Oskarshamn och håller i quiz, säger Jens som bor i just Vimmerby. Podden spelar de dock in hos Moe som bor i centrala Linköping.

Moe berättar att han lyssnar mycket på olika poddar samt på det populära radioprogrammet "Melodikrysset", och tanken dök upp att kombinera dessa två. men han ville inte göra det ensam utan pratade ihop sig med Jens. I slutet av november lade de ut första avsnittet av "Jens & Moes nöjeskryss" och tanken är att det ska komma ett nytt kryss varannan vecka.
- Men vi är bara i startgroparna än så länge och vet inte riktigt var det här ska sluta, säger Moe.

För att hitta podden och krysset får man när detta skrivs söka efter "Jens & Moes nöjeskryss" på Facebook för att komma rätt, men snart hoppas de ligga ute på de vanliga poddplattformarna. De har hittat en smidig lösning där man enkelt kan fylla i krysset på nätet.
Musik och film är två genomgående ämnen men frågorna kan även innefatta spel, litteratur, tv och andra grenar av kultur- och nöjesvärlden. De försöker också variera sig på sättet de ställer frågorna och har hittat några kreativa varianter som de använder sig av. Det enda manus de använder sig av är själva frågorna, i övrigt kommer pratet naturligt vilket gör att de inte vet i förväg vilka vägar snacket ska ta.
- Vi vill att den ska funka som en underhållningspodd. Det ska vara trevligt att lyssna på oss utan att man behöver lösa krysset, säger Moe.
- Många tycker att vi har ett bra samspel, säger Jens men tror att det kommer ta ett tag innan de hittar den slutgiltiga formen för podden samt rätt nivå på frågorna.
- Antingen var det för lätt eller på tok för svårt. Ingen har sagt att det var lagom nivå, Det är den svåra balansgången, säger Jens.

En plan är att utöka podden så att det varannan vecka kommer ett avsnitt som koncentrerar på krysset och däremellan ett avsnitt där lösningen presenteras och det pladdras mer fritt. Förhoppningen är även att kunna dela ut vinster så småningom.
Varför tycker ni att folk ska lyssna på "Jens & Moes nöjeskryss"?
- Om man vill ha en trevlig stund, läsa sig något och ha en nöt att knäcka, säger Moe.
- Om man gillar populärkultur och frågesport. Vi vill att podden ska vara underhållning som ger en gnutta glädje i vardagen, säger Jens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0