Skivrecension: The Vaccines

The Vaccines
Combat sports

Hur står det egentligen till med den brittiska indierocken nuförtiden? Nja...sisådär, skulle nog de flesta säga. Många musikälskare drömmer sig nostalgiskt tillbaka till britpopens glansdagar på 90-talet med band som Suede, Blur, Pulp och Oasis och hoppas att det någon gång snart ska bli likadant igen. Då vällde det hela tiden fram nya, bra pop- och rockband (och i ärlighetens namn även en hel del dåliga, men strunt samma - de vällde fram i alla fall). Men på den här sidan millennieskiftet har det varit mer tunnsått.
Då och då har det dykt upp något enstaka kanonband som tänt hoppet, men varje gång det kommit ett Glasvegas eller Franz Ferdinand har det istället för att kicka liv i den brittiska indiescenen snarare visat på de stora bristerna i densamma.
Jag gör mig inga illusioner om att The Vaccines plötsligt ska få popscenen i Storbritannien att börja blomstra igen, men "Combat sports" är utan tvekan en riktigt bra platta. Alltid något. Det är Londonbandets fjärde album och de fläskar på rejält med gitarrerna, men utan att glömma bort popmelodierna, indiekänslan och slyngelattityden. Det är glädjande. Tänk om nu bara flera brittiska band kunde haka på.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0