Söndagsintervjun: Alexandra Ekelöf

Den 30 maj avgörs den östgötska delfinalen av P4 Nästa i Åtvidabergs Folkets park. De fem finalisterna kommer att spela live och vinnaren har chans att ta sig till den stora riksfinalen i Linköping i augusti.

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I år har över 850 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen. Det slutligt vinnande bidraget kommer under en period att spelas regelbundet i P4 och även erbjudas en utmanarchans till Svensktoppen.

Årets riksfinal av P4 Nästa hålls på Konsert & Kongress i Linköping lördagen den 25 augusti.
– Det ska bli roligt att återvända till Linköping i augusti för att presentera de åtta bidrag som tävlar om den slutliga vinsten i P4:s musiktävling. Intresset för P4 Nästa är fortsatt stort bland landets musikmakare och det är inspirerande med alla nyskrivna låtar som skickats in till tävlingen, säger P4 Nästas projektledare Maths Broborg.

Men innan riksfinalen ska den lokala östgötska delfinalen klaras av och det sker i Åtvidabergs Folkets park onsdagen den 30 maj. De fem finalisterna är: 1. People med låten "Chinatown". 2. Emilie Höijer – "OMG". 3. XPlays – "Du gav mig chansen". 4. Albin Wass – "Worry".
5. Alexandra Ekelöf – Letter from Granada.
- Jag tycker att det är kul att det är så olika genrer. Låtarna är väldigt olika och det ska bli spännande att se hur det går, säger Alexandra Ekelöf som skrivit "Letter from Granada" tillsammans med låtskrivaren Niclas Jansson från Linköpings Legender. Resultatet blev en melankolisk pianoballad med Alexandras röst i centrum kryddat med lite stråkar.
- Jag tycker låten är fantastisk. Den känns tidlös och har en stark melodi. Den handlar om att ta sig iväg men längta tillbaka till något som var, men det går inte att gå tillbaka. Det är en väldigt personlig och viktig låt för mig.

Oavsett hur det går i P4 Nästa kommer Alexandra och Linköpings Legender släppa flera låtar framöver, lite i samma stil med starka melodier och berättande texter. Utöver solokarriären har Alexandra dessutom det nya projektet The pigeon & the oaktree tillsammans med Jade Ell, och så ingår hon i de lokala rockhjältarna Captain Jack´s Army som också har nytt material på gång. Men musiken är bara halva Alexandras jobb, hon arbetar även som skådespelare och kan bland annat ses i enmansföreställningen "The ordinairy princess" på Passagen i Linköping den 31/5, dagen efter P4 Nästa-finalen.

"Letter from Granada" är för övrigt inte det första finalbidrag som Alexandra är inblandad i. För två år sedan spelade hon på Patricia Birgerssons "Sommarens sista bris", som också skrevs av Niclas Jansson. I årets tävling har Patricia och Niclas/Linköpings Legender även gått till delfinal i P4 Nästa Kalmar med låten "Här och nu".

Brukar du själv lyssna mycket på P4?
- När jag hade bil lyssnade jag mycket på Radio Östergötland, men nu är den tyvärr paj. Jag tycker om att lyssna på P4 och jag kommer att lyssna mer när jag har köpt en ny bil, säger Alexandra som uppmanar radiolyssnarna att komma till Åtvidabergs Folkets park för att se finalen på plats.
- Det blir alltid en annan nerv i liveframträdanden på ett annat sätt än i en studio. Och vill man även ha den visuella upplevelsen ska man se bidragen framföras på en scen. Det tilltalar mig som skådespelare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0