Filmrecension: The Commuter

The Commuter

Med tanke på att Liam Neeson säger sig vara trött på att göra actionfilmer i "Taken"-stil är det konstigt att han fortsätter spotta ur sig just såna. De senaste åren har vi sett honom i "Non-stop", "Run all night" och nu "The commuter", som kan beskrivas som "Taken" på ett tåg.
Neeson spelar en ex-polis som pendlar in till stan varje dag. Samma dag som han får sparken från sitt försäkringsjobb träffar han en kvinna på tåget, ett möte som försätter honom i en knivig situation. Innan tåget når slutstationen måste han identifiera en av passagerarna, annars kommer hans familj att dödas. Neesons rollfigur är lika konfunderad som publiken vad det handlar om men gör sitt bästa för att lösa det svåra uppdraget, allt medan tiden sakta rinner ut.
Filmen pendlar mellan att vara spännande och intressant, och stunder då den bara känns fånig. Börjar man fundera på storyn verkar det inte riktigt hålla ihop, men det har man knappt tid med för när Neeson och tåget fått upp farten har man fullt upp med att försöka lista ut vem den hemliga personen är mellan actionsekvenserna. "The commuter" är rätt roande, men också väldigt lättglömd.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0