Skivrecension: Mustasch

Mustasch
Silent killer

I år fyller Mustasch 20 år som band och firar med att ge ut en ny platta. Det har gått tre år sedan "Testosterone", så det är väl på tiden tycker nog fansen. Sedan starten 1998 och debutalbumet "Above all" från 2002 har Göteborgsbandet manglat på med sin maskulina hårdrock och fått en allt större fanskara.
Idag är de ett av landets populäraste rockband, men allt har inte varit en räkmacka, för även om Ralf Gyllenhammar och grabbarna är ett respekterat band så har de aldrig varit några riktiga kritikerälsklingar. Det har även förekommit en del skandaler under åren och en del fans tycker att Ralf och Mustasch har hållit på med för mycket lattjolajban på senare tid. Det har varit "Idol", "Melodifestivalen" och medverkan i en rad andra tv-program. Och nu verkar även bandet tycka att det får vara slutlarvat och hög tid att börja rocka istället.
"Det här blir vårt tyngsta album hittills", säger Gyllenhammar om bandets nionde skiva. Och kanske har han rätt för Mustasch rockar på ganska fett på "Silent killer". Det är genomgående hög energi, pulserande testosteron och attackerande gitarrer som strömmar ut ur högtalarna. Många av låtarna är riktigt vassa, men här finns också några mer anonyma spår. Men som helhet ett väldigt trevligt 20-årskalas.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0