Filmrecension: The Foreigner

Film / Permalink / 0
The foreigner

Det börjar med ett terrordåd i London där en ung flicka är en av de som omkommer. Hennes pappa (Jackie Chan), som redan tidigare förlorat två döttrar och sin hustru bestämmer sig för att ta reda på vilka som ligger bakom dådet för att hämnas. Spåren leder snabbt till Nordirland och en avknoppning av IRA. Kanske vet en högt uppsatt politiker (Pierce Brosnan) med bakgrund i just IRA mer än han avslöjar?
En kedja av händelser startar och den gamla farbrorn Jackie Chan visar sig vara en riktig tuffing som man inte ska underskatta. Kul att se att den numera 63-årige Chan fortfarande kan ramla nedför trappor och fyra av karatesparkar på ett underhållande sätt. Här är han dock mer nedtonad än vanligt, vilket gör denna film till en thriller snarare än en actionrulle.
Historien i sig är inte särskilt märkvärdig och till en början är det en hel del som inte känns logiskt eller trovärdigt, men "The foreigner" växer sakta men säkert. Filmen har helt klart brister och glöms förmodligen rätt snabbt, men det är något i det lågmälda tilltalet och den relativt realistiska tonen som gör att det ändå är en ganska tilltalande filmupplevelse. Och så är det rätt skönt att terroristerna för en gång skull är något annat än islamister.

2/5
Till top