Filmrecension: Avengers - Infinity war

Film / Permalink / 0
Avengers: Infinity war

Marvelfilmerna har börjat dra iväg lite väl mycket i min mening. De blir mer och mer spektakulära och otroliga. Istället för science fiction och en mer "realistisk" känsla drar de mot fantasy och ett överanvändande av CGI-effekter. Istället för på jorden slåss man nu i rymden. Denna gång går i princip varenda superhjälte vi sett tidigare ihop för att försöka stoppa superdupermegaultraotäckingen Thanos från att bokstavligen utplåna halva universum, och det blir helt enkelt för mycket.
Därför är det skönt att slutet är som det är i nya Avengersfilmen. Utan att avslöja för mycket kan man säga att det är överraskande, ställer saker på ända och ger möjligheter till en nystart av hela Marvelvärlden.
Det kan nog behövas, för även om Marvelfilmerna fortfarande har många bra saker, inte minst skådespelarna och samspelet dem emellan, så visar "Avengers: Infinity war" också på bristerna. Den är för lång, för humoristisk och för bombastisk. Att väva ihop superhjältarnas liv var coolt när det skedde i mindre skala, men frågan är hur man ska ta det vidare efter detta crescendo?
Den som gillar högoktanig action där alla spärrar har släppt har en riktig fest framför sig, men själv tycker jag styrkan med "Avengers: Infinity war" inte är filmen i sig, utan vad den bäddar för.

3/5
Till top