Filmrecension: Truth or dare

Film / Permalink / 0
Truth or dare

Hur många b-skräckisar kan man egentligen göra om amerikanska ungdomar som drabbas av någon sorts förbannelse och sedan dör på löpande band? Ja, inte tillräckligt många uppenbarligen för det kommer hela tiden nya, och här är en till.
I "Truth or dare" får vi möta ett gäng killar och tjejer som åker till Mexiko för att festa loss och njuta av sin sista "spring break". På plats träffar de en mystisk kille som lurar in dem i en gammal kyrka där de börjar leka Sanning eller konsekvens. Det visar sig vara en allt annat än oskyldig lek för när de kommer hem fortsätter leken av sig själv i deras vardag. Vägrar de delta eller bryter mot reglerna dör dom, vilket såklart gör att de dör en efter en medan de försöker klura ut hur de ska kunna bryta förbannelsen.
"Truth or dare" är en på alla sätt superfånig film, men ibland kan även b-rullar som denna funka om de till exempel har mycket humor, är allmänt coola eller har bra skådisar. Inget av detta stämmer dessvärre in på "Truth or dare". Den är inte heller särskilt skrämmande, eller ens spännande, och därmed finns det egentligen ingen anledning att se den. Filmskaparna verkar ha tänkt: "vad finns det kvar för ungdomskulturell grej som det ännu inte gjorts en rysare om?", och så fick det bli Sanning eller konsekvens. Kanske hade det funkat bättre för sisådär 20-30 år sedan, när det fortfarande var nåt som ungdomar lekte...

1/5
Till top